Santa Pola

ny08

Nyttig å vite om Santa Pola

Portus Illicitanus (Santa Pola) var i romertiden en av de viktigste handelshavner i det vestlige Middelhavet. Det var sentrum for import og eksport til den romerske byen Illici (La Alcudia, Elche).

Fra Elche-Alicante Flyplass er det 13 km, 12-15 minutter med bil/taxi. Santa Pola er i dag en kystfiske- og turistby, med ca 35 000 innbyggere. Andelen utlendinger (fra ca 100 nasjoner) har vært stabil de siste årene: 27 prosent, mot 73 prosent spanjoler. Befolkningen mer enn dobles i løpet av sommeren, med folk som kommer fra Spania og resten av Europa, og i senere år stadig flere fra Skandinavia/Norge.

Med middelhavsklima har Santa Pola en ideell temperatur, med middelverdier på 25° i august, 12° i januar og en gjennomsnittlig temperatur på 18°. Dette klimaet gjør denne byen til et ideelt sted for fritid og rekreasjon hele året.

Vi har 8 km sandstrender i Santa Pola. De mest kjente er Playa Levante, Playa Lisa og Gran Playa. Fellesnevner er at de er rene, langrunne og blir ryddet hver dag. På sommeren har Røde Kors patrulje og vakttårn med livreddere plassert  på stranden nær havet. For rullestolbrukere er det egne servicetelt med assistanse til vannet i spesialstoler, omkledningsgarderober, tilpassede toalett, medisinsk personell og aktiviteter. De tilbyr også avlastning på dagtid for foreldre som vil ha litt fri. TIlbudet er gratis.

Santa Pola har døgnåpent offentlig akuttmottak på  Centro Salud. Der kan alle få medisinsk hjelp ved akutt behov eller konsultasjon med timeavtale. Det er gratis så lenge du har Europeisk Helsetrygdkort utstedt fra HELFO. Dersom man ikke har gyldig kort må man betale en egenandel ca 110 euro for en enkel konsultasjon. For støle muskler og leddsmerter kan vi anbefale et besøk hos Thomas Sempere. Han kan gi behandling som passer deg og dine behov. En «time» omfatter konsultasjon, massasje og behandling. Priser: 1 time massasje 30 euro, for 2 timer 45 euro.
Vi bestiller gjerne time for våre gjester!

Costa Blanca Dental har gjennom årene hatt fornøye kunder fra Norge. De lager kroner, proteser, broer. Et nytt tilbud av året er kirurgi. Staben gir godt tannstell for en langt rimeligere penge enn i Norge. Klinikken holder til i Santa Pola sentrum og de snakker engelsk.Priseksempel: Vanlig fylling 45 euro, rotfylling180 euro, krone 265 euro, proteser (oppe og nede) fra 800 euro.

Vi lager gjerne et opplegg for de som vil kombinere et tannelgebesøk og Spaniabesøk.

Be om tilbud!

Aktiviteter

Santa Pola kan tilby et hav av aktviteter til sine gjester. Mange av aktvitetene er relatert til havet som ulike former for surfing, seiling, dykking, svømming. Ved de ulike sportsentrene spilles det fotball, tennis, padel, volleyball og basket. Det er flere skate-ramper for ungdommen rundt om i byen.

Sykling

I Santa Pola og omegn er det merkede sykkelstier utenfor allfarvei kan du få flotte naturopplevelser fra sykkelsetet. Vi gir gjerne råd og tips til sykkelruter. Vi kan også formidle sykler til leie pr dag eller pr uke. Sykling er populært og man møter ofte lag som er ute å trener sammen.

Norskeklubber

Vi holder kontakt med Norskeklubbene og videreformidler gjerne aktiviteter i deres regi som sjakk, bridge, datakurs, Seniordans, turer både korte og lange. Norskeklubbene feirer jul, de serverer julemiddag og julelunsj dagen etter. Klubbene er bestandig på utkikk etter noen som har noen timer til overs til å ta en kafevakt eller kontorvakt.

Si ifra hvis dette er noe for deg… vi hjelper deg til rette!

Flytider Alicante-Elche flyplass

Webcam med livestream Santa Pola

Oppdateres hvert 5. minutt.
Spaniaportal’s Facebookside

SuperWebTricks Loading...