Santa Pola

Nyttig å vite om Santa Pola
Portus Illicitanus (Santa Pola) var i romertiden en av de viktigste handelshavner i det vestlige Middelhavet. Det var sentrum for import og eksport til den romerske byen Illici (La Alcudia, Elche).

Fra Elche-Alicante Flyplass er det 13 km, 12-15 minutter med bil/taxi. Santa Pola er en kystfiske- og turistby, med 31 745 innbyggere (2018). Andelen utlendinger (fra ca 100 nasjoner) har vært stabil de siste årene: 27 prosent, mot 73 prosent spanjoler. Befolkningen mer enn dobles i løpet av sommeren, med folk som kommer fra Spania og resten av Europa, og i senere år stadig flere fra Skandinavia/Norge.

Med middelhavsklima har Santa Pola en ideell temperatur, med middelverdier på 25° i august, 12° i januar og en gjennomsnittlig temperatur på 18°. Dette klimaet gjør denne byen til et ideelt sted for fritid og rekreasjon hele året.

Vi har 8 km sandstrender i Santa Pola. De mest kjente er Playa Levante, Playa Lisa og Gran Playa. Fellesnevner er at de er rene, langgrunne og blir ryddet hver dag. På sommeren har Røde Kors patrulje og vakttårn med livreddere plassert på stranden nær havet. For rullestolbrukere er det egne servicetelt med assistanse til vannet i spesialstoler, omkledningsgarderober, tilpassede toalett, medisinsk personell og aktiviteter. De tilbyr også avlastning på dagtid for foreldre som vil ha litt fri. Tilbudet er gratis.

Live webcam

Utsikt fra Playa Lisa i Santa Pola mot Torrevieja – Guardamar – La Marina.
Bildet oppdateres hvert 5. minutt.

Været i Santa Pola

Flytider Alicante-Elche flyplass